22. april - Svetovni dan Zemlje

Ste vedeli, da 22. aprila praznuje vaš planet, Zemlja? Včeraj sem se ob obisku Zemlje še posebej potrudil, da nisem ustvaril nobenega odpadka. Saj poznate moj moto: Najboljši odpadek je tisti, ki sploh ne nastane.

Torej, nakupoval sem na bližnji tržnici (izdelke brez embalaže), pri tem pa uporabljal moje vrečke iz blaga, ki jih lahko velikokrat uporabim, in dobri stari babičin cekar. Potem sem se odpravil na izlet s kolesom, s seboj pa za malico vzel domači biskvit (njam njam) in stekleničko z vodo iz pipe za prve žejne trenutke. Potem sem si pa privoščil svežo, čisto in ravno prav hladno vodo iz pipe.

Popoldan smo imeli piknik in vztrajal sem, da ne uporabljamo pribora, krožnikov in kozarčkov za enkratno uporabo. A veste, koliko nepotrebnih odpadkov je to? Sem pa obljubil, da bom pomagal pri pomivanju posode in se objube tudi držal.

Res ni vedno najlažje, ampak Zemlja nam bo hvaležna, če ne bomo po nepotrebnem ustvarjali odpadkov in ji dovolili, da ostane še naprej tako prijeten planet za življenje.