En vesoljski prooooozdraaaav!

Zopet je pomlad in zopet sem priletel med vas, da malo pometem z nesnago.

No saj ste bili kar pridni, moram reči, in tudi lepo skrbite za podmladek – beri fino ste naučili tudi mlajše od vas.

Ampak tokrat nisem tukaj zato. Tokrat sem se odločil, da pokažem, da so tudi "smrdljive" stvari lahko supergrinastične. Vabim vas, da pobrskate po moji čisto prenovljeni spletni strani,​ kjer bom od sedaj naprej domoval s hišno številko www.grini.si in se lotite farbanja smetnjakov. Ja, prav ste prebrali. Letos farbamo smetnjake. Najprej boste to storili v igri "zale kante", potem boste svojo kanto ali več njih obesili v galeriji, kjer bo na ogled vsem! Grinastično, kajne?!

Posebej dobra novica pa za vse, ki obiskujete 1., 2. ali 3. razred kašne izmed osnovnih šol v občinah Domžale, Mengeš, Lukovica, Moravče ali Trzin. Sodelujete lahko v nagradni igri. Organizirajte vse svoje prijatelje in svojo družino, da glasuje za vaš izdelek in si priborite nagrado. V vsakem razredu bo namreč nagrajen učenec, ki bo zbral največ všečkov. Nagrajena pa bo tudi šola, ki bo prejela največ všečkov glede na število učencev, in sicer s prelepimi zabojniki za odpadke, ki stojijo pred šolo in bodo okrašeni z izdelki otrok nagrajene šole.

Ampak to še ni vse, da vas kot vsako leto malo pocrkljam, sem vam pripravil nalepke, ki jih lahko nalimate kjerkoli. Lahko na zvezek deklice ali dečka, ki se vam dopade, lahko na puščico, lahko na kanto in tako pozdravite pridnega smetarja ali pa v svoji sobici. In ne pozabite, veliko razmišljajte, le tako boste zares kreativni.

Glasovanje se začne 27.3.2015. Vas obiščem v šoli in vse razložim!

Prozdraaaaaaav!

Grini