Grini na Hroščkovem festivalu

V soboto, 14. septembra, sem se udeležil drugega Hroščkovega festivala. Na vabilo prijatelja Hroščka Simona se z veseljem odzovem, saj je na njegovih dogodkih vedno zabavno. Poleg tega z veseljem ozaveščam obiskovalce dogodkov o pravilnem ločevanju odpadkov in na splošno o varovanju okolja. Tokrat so mi pri tem pomagali prijatelji iz družbe Zeos, ki so na ogled pripeljali pravo čudo - e-transformer. To je tovorno vozilo, v katerem je prava mala razstava elektronskih odpadkov – iz česa vse so sestavljeni, kako ji pravilno ločujemo in kaj iz njih potem lahko naredijo. Vam povem, zelooooo zanimivo!

Vesel sem, da si je e-transformer ogledala večina obiskovalcev in da smo se vsi skupaj strinjali, da je treba e-odpadke ločevati. Ne smemo jih metati v koše za odpadke, ampak jih zbirati ločeno. Oddamo pa jih lahko:

  • v center za ravnanje z odpadki v Dobu,
  • v ulične zbiralnike na nekaterih ekoloških otokih,
  • v okviru organizirane akcije odvoza nevarnih in kosovnih odpadkov (odvisno od velikosti), ki poteka dvakrat letno.

Ravno sedaj poteka takšna akcija, tako da imate krasno priložnost, da pravilno poskrbite za e-odpadke ter ostale nevarne in kosovne odpadke! Več o akciji si lahko prebereš tukaj, lahko pa mi o tem tudi napišeš vprašanje. Z veseljem ti bom odgovoril.

Grini