OŠ Mengeš najbolj grinastična šola 2019

Za mano je moje najljubše opravilo - podelitev nagrade! Obiskal sem OŠ Mengeš ter učencem drugih in tretjih razredov izročil zasluženi pokal za najbolj grinastično šolo v letu 2019. Obenem sem mednje razdelil tudi prvi Grinijev časnik z izvirnimi prispevki izpod rok učenk in učencev na teme ločevanja odpadkov, ponovne uporabe in pomena vode.

OŠ Mengeš je namreč postala zmagovalka letošnjega natečaja Grinijevo časnikovanje. V natečaju so sodelovali učenci drugih in tretjih razredov vseh osnovnih šol z območja občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. Otroci so lahko ustvarili svojo naslovnico ali pa naredili prispevek o različnih ekološko obarvanih temah in se potegovali za objavo v prvem Grinijevem časniku.

Žirija je imela izredno težko nalogo, saj je morala za objavo v časopisu izbirati med več kot 300 naslovnicami in več kot 80 prispevki, med katerimi ni bilo slabega – bilo so samo dobri in še boljši. Učenci OŠ Mengeš so poslali skoraj polovico vseh izdelkov, poleg tega pa naslovnica, ki so jo izdelali v 2.b razredu, krasi prvo stran Grinijevega prvega časnika. Zato si je šola prislužila pokal za najbolj grinastično šolo 2019.

Vsem, ki so ustvarjali za Grinijev časnik, se zahvaljujem za trudi in čas, ki so ga v to vložili. Tako učenkam in učencem kot seveda tudi učiteljicam, učiteljem in ravnateljem in ravnateljicam, ki podpirajo moje projekte. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi pripomogli k ohranjanju čistega okolja in s tem tudi virov čiste pitne vode.

Grinijev časnik so oziroma bodo prejeli čisto vsi učenci drugih in tretjih razredov na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče.