Skupaj pridno in pravilno ločujemo ...

PROzdravčeeeeek  dragi prijatelji.

Za mano je ogromno obiskov otrok osnovnih šol, obiskal pa sem tudi najmlajše iz vrtca Urša. Ne morem verjeti, da skoraj vsak od vas že prav dobro ve, kako pravilno ločevati odpadke. Tudi najmlajši pomočniki so s ponosom pripovedovali, kako pri doma ločujejo odpadke. In kaj smo se vse naučili? Predvsem, v katere zabojnike sodijo različni odpadki. Ampak to še ni vse, naučili smo se, zakaj ni dobro, da v naravo mečemo žvečilne gumije. Mnogi ste uganili, da se žvečilni gumi v naravi razkraja kar 5 let. Jejhata grinejhata. Najbolj sem žalosten, ko če opazim koga kako smeti po tleh. Zato ne pozabite, vsi skupaj smo pomočniki naravi in vsi moramo paziti, kako vplivamo nanjo in na okolje.

Veliko vas že pozna zgodbico Velika Grinijeva zabava, preberite jo in izvedeli boste še veliko supergrinastičnih podatkov, med drugim tudi to, da se odvržena pločevinka v naravi razkraja 80 let.

In zapomnite si … Ves čas spremljam, kako ravnate z odpadki. No, saj me ne skrbi preveč, saj sem prepričan, da vse to že znate. Morda pa se najde še kdo, ki tega ne zna. Zato vas postavljam za nadzornike, da vsakega, ki napačno odloži odpadek, ali pa ga vrže v naravo, da ga na to opozorite.

 

Bodite še naprej grinastični!

Vaš Grini.