Z Grinijem do čistega okolja

V maju in juniju sem se veliko mudil v vrtcih in imel sem se krasno, ali če rečem po moje – grinastično.

S smetarji in smetarskim vozilom sem obiskal otroke v vrtcih, kje smo jim pokazali, kako poteka odvoz smeti. Pripravil sem tudi plakate o Grinijevih zapovedih in kviz o ločevanju odpadkov. Skakal sem do stropa, ker so otroci tako lepo sodelovali in veliko znali.

Nekateri otroci pa so prišli na ogled črpališča pitne vode na Mengeškem polju, kjer so si ogledali animacijo poti vode iz pipe, od njenega vira do čistilne naprave, s poudarkom, kaj vse je potrebno za to, da iz naših pip teče čista pitna voda in kako tudi samo pripomorejo k temu.

Vedno rad obiščem tudi različne dogodke, na katerih se srečujem s svojimi pridnimi pomočniki – malimi varuhi okolja in zanje pripravim delavnice iz odpadnega materiala, miselne naloge s področja varovanja okolja in nagradne igre iz ločevanja odpadkov. Ob občinskem prazniku v Češminovem parku in na Slamnikarskem sejmu je bilo res zabavno.

Dragi otroci, želim vam prekrasne počitnice in ne pozabite na skrb za okolje tudi v poletnih dneh. V prostih minutah pa se lahko poigrate v moji Igralnici ali pobrskate po Grinipediji o najpomembnejših informacijah o ravnanju z odpadki ter pitni in odpadni vodi. 

Vaš Grini