Znani so nagrajenci nagradne igre Grini in Smetolovaj!

Določanje nagrajencev še zdaleč ni bila lahka naloga. A po dolgotrajnem tuhtanju se je žirija vendar morala odločiti. Zmagovalne risbice so ustrezale vsem kriterijem, ki jih je določila tričlanska komisija - ocenjevali so kreativnost, sporočilnost in vtis.

Nagrado, družinsko vstopnico za Muzej iluzij v Ljubljani, torej prejmejo naslednji avtorji Smetolovajev:

Anja Možina, OŠ Preserje pri Radomljah (2. b),

Živa Zore, OŠ Rodica (3. b),

Tibor Dremelj, PŠ Krtina (3. k).

Vse tri zmagovalne risbice Smetolovaja prikazujejo kot pozitivni lik, ki vsake toliko podleže svoji temni strani falota. Še vedno pa je karakter, ki ga tako Grini kot otroci s svojim zgledom lahko vedno povlečejo na "svetlo" stran in ga naučijo pravilnega ravnanja z odpadki. Nagrade bod učenci v prihodnjem tednu prejeli v šoli.

In učenci katere šole so poslali največji odstotek risbic glede na to, koliko jih je vpisanih? Ponovno so najbolj zagreto sodelovali učenci OŠ Jurija Vege Moravče, POŠ Vrhpolje – čestitamo in se že veselimo nove podobe smetarskega kamiona z novim starim zmagovalcem.

Vsem, ki ste oddali svojega Smetolovaja, se iskreno zahvaljujemo za trud in sodelovanje. Prav tako tudi staršem, učiteljicam in učiteljem, ki ste otroke v tako velikem številu spodbudili k risanju Smetolovaja - prejeli smo namreč več kot 530 Smetolovajev.